Monday, March 29, 2010

Jauh Di Mata Dekat Di Hati

Hampir 11 tahun aku mengenali seorang sahabat bernama CHE HAZLINA CHE JUSOH yg berasal dari Kelantan dah selama itula aku belum berpeluang bertemu dgn dia. Bila di imbas kembali detik perkenalan dulu masih segar dalam ingatanku. Kali pertama aku kenal CHE HAZLINA (Lin) masa umur aku 15 tahun iaitu semasa from 3, ianya bermula apabila aku pernah menyertai ruangan mencari kenalan di dalam majalah URTV, tersiarnya gambar aku berserta alamat di ruangan tu aku di hujani dgn macm2 surat yg datng, rasa ketika itu bagai artis pula! Hehehheh……termasukla surat dari lin, bermula detik itu kami selalu berbalas surat. Almaklumla time tu mn mampu nak pakai hp lagi so tulis surat je….hampir setahun ke setahun berikutnya kami terus berutus surat sehingga aku mula bekerja pd usia 18 tahun di shah alam, ms tu barula dpt beli hp, bila ada hp tukar kepada msg pulak or call ke…tp kami memang x pernah jumpa mungkin jarak yg jauh jd halangan, yela aku kat Selangor dia kat Kelantan…mms or email pic jela…so sampaila ke hari ini aku masih belum berpeluang dapat berjumpa dia…malam td aku dapat mms terbaru dr dia…pic anak dia yg berusia 3 bulan, sebak rasa hati sbb dah lama kami kawan tp belom bersua lg…dr aku bujang, skrg dah kawen dan dia pon dah dapat baby pertama….kadang2 terfikir gak bilela dapat jumpa lin nie…mungkin belom rezeki lg kot…errrmmmmm


For Lin walaupon kite x pernah berjumpa tp zaman sekarang kan dah canggih so mms je pic2 kite yg terbaru kan, mn tahu suatu hari nanti kite leh gak bersua muka.
Che Hazlina Che Jusoh
Baby Lin...comel sgt..bile untie Nora leh jumpe ye

Wednesday, March 17, 2010

Melaka oh! Melaka

Kembali bekerja setelah 4 hari bercuti...errrmmmm...best gak pg melaka nie ye.....nak story sikit...jumaat malam sabtu aku n hubby wat keje giler...kul 11 mlm kteorg nekat gerak pg melaka walaupon x tau jalan sgt..sebelum gerak aku singgah kat cc dulu print map to melaka...hehheheh..dpt sikit bantuan daripada member FB gak..thanz...mlm tu aku gerak je, sampai tul simpang empat kteorang kuar cari A'Famosa resort...senang je nak cari tempat tu...jam pon dah pukul 1pg..nak kena cri hotel unk menginap so pg la kat resort tu nak chek in tp yg tinggal bilik yg berharga rm368 1 malam..mak aiii mahal giler..nak cri kat bandar melaka jam pon dah kul 1 pg...tanyela budak yg keje kat situ ada x hotel yg dekat2 sikit..dia bg cadangan pg hotel dkt Tampin dlam 4km je...nak x nak pg la cri nasib baik senang jumpe..so kteorg chek in kat Hotel Wangsamas Tampin..okla gak 1 mlm rm78 je..okla tu..tido pon kejap je


Dapatla tido sekejap so dlm pukul 7.00pg dah siap2 tuk gerak ke bandar melaka..sarapan dulu kat kedai berhampiran..sementara nak tunggu kakak yg nak join ke melaka...kakak duk gemas jd kteorg cume tunggu depan A'famosa resort je...dlm kul 9.00pg kakak pon smpai n kami gerak terus ke pantai puteri dulu sbb kakak cadangkan nak makan2 sbb dia ada bw bekalan dri rumah...dah siap2 makan terus gerak pg bandar hilir yg ada kota a'famosa, rumah api n mcm2la...smpi kat situ dalam kul 11 lebih kot...ramainye org maybe sbb cuti sekolah kot...tempat pertama aku pg adalah kat tempat org jual2 tu...banyaknye kraftangan kat situ, rasa nak beli semua je, tp poket pon nipis lupekan jela..hehehhe..aku dpt gak la beli baju tshirt..sedikit cenderamata tuk kwn2 ofis...banyak tempat2 bersejarah kat situ....selagi kaki nie larat nak jalan kteorg tgok2 tempat2 di situ....cuaca panas giler...masa nak naik kat rumah api tu tetiba je hujan renyai2....alamak! tp x pe hujan rahmat kot...dri atas bukit nampakla kapal2...menara taming sari, eye one malaysia..kapal..cadang nak pg sn tp hujan mcm makin lebat.....so batalkan cadangan kteorang nak gerak pg zoo melaka je, singgah jap kat surau berhampiran tuk solat zohor...lepas solat kteorng gerak terus ke zoo melaka...jalan memang jem di+ hujan lak.....dalam kul 3.30ptg baru smpai ke zoo...dr bandar hilir memng jauh nak ke zoo...tp klu kuar tol ayer keroh memang dekat dgn zoo n taman mini melaka...bayaran masuk ke zoo hanya rm7.00 tuk dewasa...boleh tahanla zoo kat situ..ehehheheh jalan2 punya jalan hujan turun dgn lebatnye..nak x nak singgahla kat pondok yg telah di sediakan dlm zoo 2...lama gak tunggu hujan berhenti...jam pon dah pukul 5.30ptg...hubby ckp gerak jela ke parking kereta sbb nak tunggu hujan bhenti x tahu pukul berapa...dlam hujan kteorang redah je....habis basah..hahahhahah...dgn basah kuyupnye kteorg gerak terus ke johor sbb tujuan asalnye memang nak balik johor pon sbb adik ipar nak bertunang pd hri ahad malam..dtg melaka sj singgah.....dlm perjalanan ke johor hujan terus turun dgn lebatnya...singgah diperhentian pagoh tuk mandi n solat.....dlm kul 8.00mlm barula gerak terus ke johor...n smpai kat sn dlm pukul 9.30mlm.........nak di jadikan cerita...lepas nie klu nak pg melaka or bercuti kenala plan betul2..barula cuti tu lebih seronok, apa pon x kisahla....lepas nie dah tahu jalan leh la bercuti lg...

Friday, March 12, 2010

Esok cuti-cuti malaysia

Dah lama plan nak pg cuti-cuti malaysia nie...asyik x jadi je...byk sgt halangan...so esok plan nak pg melaka bandaraya bersejarah...ingat nak tidur sana tp x dapatla sebab nak blik johor terus, adik ipar lak nak bertunang...so esok keluar rumah dalam pukul 8.00pg terus ke melaka sbb kakak dah tunggu kat sana, dia pon nak join jugak..hehhheh..satu hari kat melaka malam baru gerak balik johor....okla tu daripada asyik cancell je....maybe esok nak pg zoo melaka, taman buaya, kota a famosa ke..apa2 jela yang boleh di singgah.

shopping??? errrmmm.... x sagt kot, baget bukan nye byk pon..lepas duit minyak, tol, makan2 n beli sikit2 wat kenangan okla...dah lama gile aku x pegi melaka nie..last skali aku pg masa tingkatan 3, tu pon ikut rombongan belia 4B hahahhaha....harap2 semuanya berjalan dengan lancar....mlm nie nak kemas2 brg apa yg nak bw sbb sok pg2 dah nak gerak.

kenapa balik johor?? kena balikla adik ipar nak bertunang..klu x dah lama tidur 3 hari 2 malam kat melaka..lama sikit cuti2nye....maybe blik s.alam hari isnin kot...isnin aku cuti..yahooo...opss!! cuti x leh mc kot hheheheheh...

k lah...harap esok apa yg di rancang menjadi..AMIN...nak tuk adik ipar aku selamat bertunang ye....
MELAKA tunggu aku datang....yahooooooooooo!!!!!!!

Wednesday, March 10, 2010

baru belajar menulis blog

hehehheh....saje nak test